Velferd

Institusjonens velferdstilbud er for det meste basert på utadrettede aktiviteter. Vår minibuss er daglig på utfart for å tilfredsstille behovet på dette området. To ganger i uken arrangeres turer til butikk og andre tjenester i Stavsjø som er nærmeste tettsted. Hver lørdag kjøres tur til Brumunddal der beboerne gis anledning til å handle og gå på cafe.

 

10.jpg

 Stiftelsen Fredheim har obliagatorisk fysisk aktivitet en gang i uken. Beboerne kan da  delta på ulike aktiviteter som å gå turer, sykle, bruke styrkerom eller ballspill i  gymsal. De kan også velge å være med på tur til Ankerskogen svømmehall i Hamar. 

 Stiftelsen Fredheim har en egen aktivitetsgruppe med brukere og ansatte. Gruppen tar  imot forslag om aktiviteter og planlegger disse. Populære aktiviteter er f.eks: kino,  bowling, fotball/ishockeykamper og gocart. Turer til Sverige arrangeres noen ganger i  året, samt utflukter til alpinanlegg i nærheten som Hafjell, Sjusjøen og Skeikampen.  Nærmiljøet innbyr til rekreasjon og utflukter i skog og mark. Mjøsa benyttes sommer  og vinter til bading/fisking og pilking om vinteren.

 

 Det er trådløst bredbånd over hele institusjonsområdet, for de som ønsker å koble opp  egen PC til internett.

 

 Hos våre økonomikonsulenter er det mulig å få betalt regninger uten dyre bankgebyr,  og ellers få hjelp i økonomiske saker.

 

 

Fredheim betaler kostnaden ved å få ettersendt posten hit under oppholdet, vi er behjelpelig med å fylle ut og send skjema om dette til Posten.

 

 11.jpg

Biljard og trimrom er flittig benyttet av institusjonens klienter. Det arrangeres turneringer i biljard.

05.jpg 

Alle måltider inntas i institusjonens spisesal. Vår kjøkkensjef bestreber seg på å gi beboerne det beste i matveien. Kostholdet er basert på variasjon og bruk av friske råvarer, og det hentes inn urter og grønnsaker fra vår fantastiske kjøkken-/urtehage. Spisesalen benyttes også til samlinger og velferdskvelder.

06.jpg 

          Åge Aleksandersen holder huskonsert.

Institusjonen arrangerer hyggekvelder med kjente artister. Dette er populære innslag i velferdstilbudet. Institusjonen har også musikkgruppe med veiledning i gitarspill.

03.jpg turbilde-forminsket.JPG

                                                                   Her speides det etter moskus på Dovrefjell.

02.jpg 

Turer i fjellheimen er årvisse velferdstilbud og passer for klienter som trives med utfordringer.